Uppdatering av Bosch software

Alla Bosch mittmotorsystem, tex Classic, Active och Performance line har mjukvara som kan uppdateras. Normalt sett finns det inget större behov av att göra det. Men Bosch förbättrar sin programvara kontinuerligt, finslipar och förbättrar. Och i vissa fall kan väsentliga funktioner tillkomma.

För alla el mountainbikes med motorn Permormance CX finns nu en ny intressant funktion. I den nya mjukvaran är assistansläget “sport” utbytt till ett läge som kallas eMTB. Det nya specialläget skall vara utmärkt att använda när man kör mountain bike och systemet växlar automatiskt mellan turbo, sport och tour beroende på hur du cyklar. Denna nya mjukvara har blivit en “snackis” och kommer att finnas på alla nya Bosch Performance CX från 2018. Men redan nu (augusti 2017) så kan man uppdatera alla tidigare sålda Perfomance CX system med den nya mjukvaran. Här kan du läsa mer om den här funktionen.

Bosch software uppgradering

I vår sericeverkstad på friggagatan i Göteborg uppdaterar vi Bosch mjukvara. Vi tar 400 kr för detta jobb. Vi skriver även ut en diagnostikrapport innehållande data och status på display, motor och batteri i ett tydligt kundanpassat format, så kan du själv se hur ditt system “mår”.