Bygg en elcykel med ett elcykelkit

Det har blivit populärt att konvertera vanliga cyklar till elcyklar. Många har redan en bra cykel som man vill fortsätta att använda och tycker det är spännande med ett ett litet projekt för verkstaden. Och om man sparar lite pengar samtidigt som man byggt en kompetent elcykel så slår man två flugor i en smäll.

Bafang BBS01

För bästa resultat och kvalitet så rekommenderar vi en vevhusmotor. Den monteras direkt i vevhuset, en position där motorn driver direkt på kedjan och använder cykelns växlar vilket gör den ungefär dubbelt så stark som en navmotor på samma effekt. Motorn är relativt mjuk och lugn vilket bidrar till hög komfort.

Byggkvaliten är mycket bra. Systemet är väl beprövat och har sålts över hela världen i flera år.

Mittmotorerna från Bafang är de vanligaste men de fungerar inte med fotbroms. Man kan då istället välja Tongsheng 350W. Deras mittmotor som vi säljer är specialbyggda för just cyklar med fotbroms.

Även navmotorkit fungerar till de flesta cyklar. De är billigare i inköp, mycket pålitliga och fungerar bra. Dessa levereras med en kontrollbox som måste placeras någonstans. Har man ett pakethållarbatteri är den bästa placeringen i utrymmet framför batteriet och vid rambatterier så kan man använda en ram eller sadelväska.

Se produktsidorna för mer information om systemen och installationen. Och det finns mycket att läsa på nätet och massor av installationsfilmer på youtube för den som vill googla runt.