Shimano STEPS batteriladdare 4A, standard

2490 kr

Batteriladdare 36V, 4A, 220/110 VAC, 50Hz. Passar till cykelmodeller som använder Shimano STEPS elcykelsystem för mittmotorer.

Batteriladdaren laddar med 4A vilket betyder att den laddar ca dubbelt så fort som kompaktladdaren.

Det är en laddare som passar till nyare batterier med liten kontakt. Har du ett äldre Shimano STEPS så behöver du även en laddadapter som är länkad nedan.

I lager (omedelbar leverans)

Artikelnr: 9570 Kategorier: , Taggar: , GTIN: 4550170530167
 

Beskrivning

Passar exempelvis till:

  • Passar till cykelmodeller som använder Shimano STEPS elcykelsystem för mittmotorer. (Vissa system kräver även en adapter)

Produktdata

  • Spänning: 36V
  • Kapacitet: 4 A
  • Laddkontakt: Shimano STEPS
  • 2 års garanti

Information om batteriladdare

Vid köp märkesvaror tex Bosch, Yamaha, Shimano, etc så är produkterna orginal från tillverkaren. Övriga batteriladdare är av bra kvalitet, CE-godkända och inte "billigast möjliga".

För att hitta rätt batteriladdare för ej välkända märken så det viktiga spänningen och kontakten. Laddaren måste ha rätt spänning (24V/36V/48V) för att det skall fungera. Och självfallet så måste laddkontakten passa i batteriet.

Ibland erbjuds laddarna som laddar med olika hastigheter, tex 2A, 4A eller 6A. Destu högre amperetal, ju snabbare kan den ladda batteriet.

Elcykelbatterier har en nominell spänning på vanligtvis 24V, 36V eller 48V. Detta är dock en snittspänning. Ett 36V batteri ger ca 42V när det är fullladdat men bara 30V när det är helt urladdat. Därför behöver ett 36V batteri laddas med 42V. Så en 36V batteriladdare har en utspänning på 42V för litium jon batterier trots att det kallas för en 36V laddare.

Shimano

Shimano Inc. är ett multinationellt japanskt företag som säljer olika typer av sportutrustning, tex cykel-, skid- och sportfisketillbehör varav cykel utgör ca 75% av omsättningen.I cykelbranchen är dem kanske den viktigaste leverantören av alla. De flesta cyklar har komponenter från Shimano.

Vi erbjuder ett urval av komponenter från Shimano's stora utbud.

Shimano erbjuder olika garantitiderer på sina olika produkter.

Google kundrecensioner