Nyhet! Äntligen säljer vi elcykelkit!

Bafang BBS01

Efter stor efterfrågan har vi slutligen tagit in elcykelkit i vårt sortiment. Kanske är det inte främst är av ekonomiska skäl man bygger sin egen cykel. Man kanske redan har en bra cykel man trivs bra med och så tycker man att det är kul meka med cyklar och bygga saker själv. Om man sedan sparat lite pengar medan man byggt en kompetent elcykel så skadar det ju inte.

Vi har valt det välkända företaget Bafang som levereantör. Är de inte störst på elcykelkit i världen så är de i vart fall mycket stora vilket vi tycker känns tryggt.

Dels säljer vi ett navmotorkit som passar till cyklar med 26″ eller 28″ hjul där man byter ut framhjulet på cykeln till ett nytt motorhjul. Vi kan konstatera att systemet är av premiumkaraktär i klassen och känns almänt trevligt med mjuk drift och många inställningsmöjligheter.

Vårt andra elcykelkit är spännande. Det är en mittmotor som man kan montera på de flesta vanliga cyklar med ett vanligt vevhus. Eftersom systemet driver direkt på kedjan så använder även motorn cykelns växlar vilket gör att den blir mycket stark, trots att det är ett lagligt 250W system. Andra fördelar med systemet är att det andas kvalité med mycket tyst och fin gång samt är enkelt att installera.

Till systemen följer det med en trevlig LCD display med färddator med ett tillhörande kontrollreglage.

Bafang C961

Till båda systemen behöver man ett 36V batteri och där finns det många alternativ på marknaden. Vi har satt ihop ett kitt med ett 10Ah batteri, laddare och pakethållare. En fördel med den lösningen är att det finns ett utrymme längst fram där man kan placera kontrollboxen.

Läs mer om våra elcykelkit och batterilösningar i vår webbshop.