Menu

Information om BatBike elcyklar

Elcykel - ett smidigt sätt att cykla

En elcykel fungerar egentligen helt som en vanlig, fast med fördelen att den är utrustad med ett batteri och en motor. Motorn hjälper dig när du trampar under cykelturen. Känslan är fantastisk eftersom du känner dig så stark, särskillt i backar, under accelration samt i tunga partier kanske med motvind. De tråkiga bitarna många upplever är borta och det blir roligare att cykla. Dessutom så kommer du snabbare fram till ditt mål. 

Utan eldrift är funktionen och upplevelsen som på en traditionell cykel, du trampar, växlar och bromsar precis som vanligt. Hjulen går lätt och har väldigt liten friktion från motorn.

Elcykel 2810

Elcyklar av hög kvalitet

BatBikes elcyklar är designade, tillverkade och testade för att hålla en hög kvalitet och bra prestanda. Elcykelfunktionen är "best in class" med perfekt funktion och snygga, smidiga detaljer med väl inkapslad elektronik. De flesta modellerna är utrustade med skivbromsar och växlar från Shimano. Ramen är i aluminium för att få ner cykelns vikt och noggrannt lackad i snygga färger. BatBike's cyklar är designade för att säljas i EU och vi upplever få kvalitetsproblem.

Motor, kontrollpanel och kontrollbox är viktiga komponenter som kommer från det japanskägda märket Dapu. Vi har använt detta märke sedan vi startade och är mycket nöjda med kvalitén på deras produkter.

Vi använder enbart battericeller från stora kända tillverkare, tidigare celler från Panasonic och numera Samsung.

Trampsensorn

BatBike har elcyklar med både torque och speedsensorer. Torquesensorn känner av kraften på pedalerna reglerar motorn därefter medans en speedsensor känner av när pedalerna roterar. Sensorerna tillsammans med elektroniksystemet styr hur motorn beter sig och är viktig för helhetskänslan. Ett system med torque sensor upplevs ofta som mjukare och återfinns på de flesta dyrare elcykelmodeller. Vi rekomenderar att man provkör olika cyklar, det är hur kunden upplever sin cykel som är det viktiga.

Tydlig kontrollpanel

På kontrollpanelen ställer du enkelt in hur mycket assistans du vill ha av motorn. Det finns 3 nivåer att välja mellan. Här kan du också se hur mycket kapacitet det finns kvar i batteriet.

Elcykel indicator

Motorassistans upp till 25 km/h

Motorn ger dig rejäl medvind i upp till 25 km/h. När du slutar trampa, bromsar eller cyklar snabbare än 25 km/h kopplas motorn automatiskt av.

Smidigt batteri. Stor kapacitet.

På BatBike elcykel sitter ett 36V lithium jon batteri som passar samtliga av våra elcyklar. Battericellerna är tillverkade av Panasonic, har extremt låg vikt (ca 2 kg) och små dimensioner. Det är enkelt att montera och laddas smidigt med en vanlig strömadapter antingen monterat på cykeln eller separat. På batteriet finns en indikator där du kan se hur mycket kraft det är kvar i batteriet, vilket är smidigt då man tex tar med batteriet för uppladdning i lägenheten. Det tar 4-6 timmar att ladda fullt, vilket räcker för en cykeltur på ca 40-50 km, beroende på terräng, däcktryck, cyklistens vikt etc. Man räknar med att batteriet kan laddas fullt ca 800 gånger. Givetvis ingår ett batteri och laddare när du köper en elcykel.

En stor fördel med BatBike's batterier är den låga vikten på endast 2 kg som gör att de verkligen är portabla. Många elcykelbatterier väger aldeles för mycket för att det skall kännas smidigt att ta med sig batteriet för separat laddning, kanske varje dag.

batteri för elcykel

EU-godkända och miljövänliga elcyklar

BatBikes alla elcyklar är enligt svensk lag CE-godkända, testade och certifierade enligt EN 15194:2009, EN 14764 och EMC. Långt ifrån alla elcykel-leverantörer i Sverige uppfyller detta.

Har du några frågor om våra elcyklar? Skicka ett e-mail till info@batbike.se

Kundtjänst

031-388 07 05
info@batbike.se
Klicka här för öppettider

Gratis frakt

Våra elcyklar levereras monterade vid köp i butik eller fraktfritt i kartong från vår webshop.

Ladda ner vår folder

Folder för BatBike Elcykel

Betalningssätt

Betalningssätt hos BatBike elcyklar

Logga in or Registrera